Skip to main content

Günther Maschinenbau

Izdržljivost. Kvaliteta. Izgled koji budi želju. To su preduvjeti za uspjeh prehrambenih proizvoda kod potrošača. Günther Maschinenbau razvija i proizvodi tehnička rješenja kojima trgovina i industrija mogu ispuniti ove zahtjeve. Fokus njihove ponude su strojevi i sustavi za soljenje i injektiranje, masažu, tumblovanje i oblaganje.

Više informacija na guenther-maschinenbau.de


Injektori

Injektiranje mesa, ribe, peradi i sireva

Günther Maschinenbau curing injectori savršen su alat za poboljšanje vaših proizvoda – bilo da se radi o začinima, dodacima ili posebnim sastojcima koje samo vi znate. Povećajte trajnost i okus proizvoda koristeći izdržljive i kvalitetne strojeve s više od 40 godina iskustva u prehrambenoj industriji.

Zašto injektirati?

  • Poboljšanje okusa zahvaljujući ubačenim aromama i nosačima okusa
  • Bolja boja i djelovanje zahvaljujući ubačenim solima
  • Ravnomjerno crvenjenje i dulja trajnost proizvoda
  • Bolja konzistencija proizvoda
  • Veći prinos pri rezanju
  • Sočnija tekstura konačnog proizvoda
  • Veći prinos i povećana zarada

Dostupni su različiti modeli injectora, od ručnih s jednom do tri igle, do potpuno automatskih. Opcije uključuju:

  • 1, 2 ili 3 igle s podešavanjem za optimalnu raspodjelu salamure
  • Brzi sustav za promjenu igala
  • Pneumatsko ovjesanje igala za zaštitu od oštećenja
  • Dizajn s dvostrukom glavom
  • Potpuna odvojenost kruga salamure od električnih i mehaničkih dijelova
  • Centrifugalna pumpa od nehrđajućeg čelika
  • Pretfilter s elektroničkim nadzorom
  • Transportni pojasevi s odobrenjem za prehranu
  • Mogućnost individualnih postavki procesa
  • Dodatne opcije na upit

Tumbling i masaža

Za tumbling, miješanje ili mariniranje, Günther tumbleri pružaju energijski učinkovita i stabilna rješenja. Ovi strojevi „Made in Germany“ jamče dugotrajnost i minimalno održavanje, čime dobivate najbolje iz vaših proizvoda.

 

 

 

Zašto tumbling?

  • Fina i nježnija struktura
  • Ravnomjernije i brže crvenjenje
  • Produženi rok trajanja
  • Sočniji, mekši i hrskaviji šunka
  • Veći prinos

Prednosti masaže:

  • Mekša tekstura
  • Dulja trajnost
  • Masaža omekšava tvrđa stanična zida mesa
  • Vakum ubrzava i dubinski uvodi začine, marinade, ulja i umake, bez kapanja
  • Bolje očuvanje boje i veći prinos zahvaljujući vakumu

Prednosti miješanja:

  • Ravnomjerna distribucija smjese zahvaljujući specijalnom miješalicom

Kapacitet se kreće od 100 do 1.000 litara, ovisno o modelu, za govedinu, perad, ribu, mliječne proizvode i vegetarijanske proizvode.

Opcije uključuju:

  • Specijalne posude za nježni ili intenzivni tumbling
  • Rotirajući bubanj za lakše utovarivanje i istovar
  • Podesivi vakuum putem specijalne pumpe
  • Kontrola procesa putem touchscreen zaslona
  • Ručni poklopac

Dodatne opcije:

  • Hlađeni bubanj
  • Grijanje bubnja
  • Mjerne ćelije
  • Različite mogućnosti utovara
  • Automatsko otvaranje i zatvaranje poklopca
  • Ostale opcije po dogovoru

Oblaganje

Premazivanje umacima i šok zamrzavanje

Kvaliteta i jednostavnost pripreme hrane, osobito gotovih jela, postaju sve važniji. Günther Coating Technology omogućuje savršeno premazivanje proizvoda začinima ili umacima i njihovo brzo zamrzavanje.

Zašto oblaganje?

  • Bez konzervansa
  • Zamrzavanje visoke tehnologije čuva prirodne okuse i svježinu
  • Smanjuje bacanje hrane jer se hrana čuva u vrhunskom stanju

Dobri razlozi za premazivanje:

  • Bez konzervansa
    Visokoučinkovita tehnologija zamrzavanja Günthera eliminira potrebu za konzervansima, čineći je najjednostavnijim i najprirodnijim načinom za očuvanje kvalitete i svježine vaših proizvoda do trenutka kada ih pojedete.
  • Maksimalna nutritivna vrijednost
    Vaši sastojci se trenutno zamrzavaju direktno u fazi obrade kako bi se zadržala prirodna aroma proizvoda i svježina.
  • Smanjuje otpad od hrane
    Vaša trenutno zamrznuta hrana ostaje vrhunske kvalitete u vašem zamrzivaču dok ne budete spremni za jelo, a skladištenje zamrznute hrane može smanjiti otpad od hrane šest puta.

Periferija

Miješalice i automatizirani sustavi pripreme salamure
Imate recepture – Günther ima rješenja za miješanje, skladištenje i hlađenje. Automatski i standardizirani sustavi pripreme salamure štede vrijeme i osiguravaju konstantnu kvalitetu.

Prednosti:

  • Standardizirana priprema salamure
  • Skladištenje velike količine salamure izvan proizvodnog procesa
  • Brza i efikasna priprema i hlađenje u kontinuitetu
  • Jednostavno čišćenje (CIP)
  • Smanjenje toplinskog opterećenja proizvoda
  • Učinkovito miješanje tekućina

Steakeri, prese, noževi i valjci za omekšavanje mesa
Poboljšajte kvalitetu proizvoda obradom sa steakerom. Optimizirajte šunku uklanjanjem džepova salamure i podignite nježnost proizvoda na višu razinu.

Prednosti:

  • Brži rezultati tumblinga
  • Bolji rezultati masaže
  • Ravnomjernija raspodjela salamure
  • Povećana površina za bolju probavu proteina
  • Bolja konzistencija proizvoda
  • Poboljšani rezni uzorci
  • Prelazak preko tetiva
  • Bolji okus i mekši proizvod
  • Optimizirano oblikovanje pomoću preše

Automatizirana rješenja za vašu liniju
Pored glavnih visokoučinkovitih strojeva poput injectora i tumblera, Günther nudi i dodatnu periferiju: transportne trake, vakuumske uređaje, dizalice i nagibne sustave za brzi početak ili optimizaciju vaše proizvodne linije.