
Günther Maschinenbau
Izdržljivost. Kvaliteta. Izgled koji budi želju. To su preduvjeti za uspjeh prehrambenih proizvoda kod potrošača. Günther Maschinenbau razvija i proizvodi tehnička rješenja kojima trgovina i industrija mogu ispuniti ove zahtjeve. Fokus njihove ponude su strojevi i sustavi za soljenje i injektiranje, masažu, tumblovanje i oblaganje.
Više informacija na guenther-maschinenbau.de

Injektori
Injektiranje mesa, ribe, peradi i sireva
Günther Maschinenbau curing injectori savršen su alat za poboljšanje vaših proizvoda – bilo da se radi o začinima, dodacima ili posebnim sastojcima koje samo vi znate. Povećajte trajnost i okus proizvoda koristeći izdržljive i kvalitetne strojeve s više od 40 godina iskustva u prehrambenoj industriji.
Zašto injektirati?
- Poboljšanje okusa zahvaljujući ubačenim aromama i nosačima okusa
- Bolja boja i djelovanje zahvaljujući ubačenim solima
- Ravnomjerno crvenjenje i dulja trajnost proizvoda
- Bolja konzistencija proizvoda
- Veći prinos pri rezanju
- Sočnija tekstura konačnog proizvoda
- Veći prinos i povećana zarada
Dostupni su različiti modeli injectora, od ručnih s jednom do tri igle, do potpuno automatskih. Opcije uključuju:
- Jednostruki, dvostruki i trostruki šav, podesiv putem upravljačke jedinice za optimalnu raspodjelu salamure
- Brzi sustav za promjenu igala
- Pneumatsko ovjesanje igala za zaštitu od oštećenja
- Dizajn s dvostrukom glavom
- Potpuna odvojenost kruga salamure od električnih i mehaničkih dijelova
- Centrifugalna pumpa od nehrđajućeg čelika
- Pretfilter s elektroničkim nadzorom
- Transportni pojasevi s odobrenjem za prehranu
- Mogućnost individualnih postavki procesa
- Dodatne opcije na upit

Bubnjevi i masažeri
Za tumbling, miješanje ili mariniranje, Günther tumbleri pružaju energijski učinkovita i stabilna rješenja. Ovi strojevi „Made in Germany“ jamče dugotrajnost i minimalno održavanje, čime dobivate najbolje iz vaših proizvoda.
Zašto tumbling?
- Fina i nježnija struktura
- Ravnomjernije i brže crvenjenje
- Produženi rok trajanja
- Sočniji, mekši i hrskaviji šunka
- Veći prinos
Prednosti masaže:
- Mekša tekstura
- Dulja trajnost
- Masaža omekšava tvrđa stanična zida mesa
- Vakum ubrzava i dubinski uvodi začine, marinade, ulja i umake, bez kapanja
- Bolje očuvanje boje i veći prinos zahvaljujući vakumu
Prednosti miješanja:
- Ravnomjerna distribucija smjese zahvaljujući specijalnom miješalicom
Od malih serija do industrijskih potreba, Günther Maschinenbau nudi pravi bubanj za mariniranje, tumbanje ili čak miješanje. Kapacitet se kreće od 100 do 1.000 litara, ovisno o modelu, za govedinu, perad, ribu, mliječne proizvode i vegetarijanske proizvode.
Opcije uključuju:
- Specijalne posude za nježni ili intenzivni tumbling
- Rotirajući bubanj za lakše utovarivanje i istovar
- Podesivi vakuum putem specijalne pumpe
- Kontrola procesa putem touchscreen zaslona
- Ručni poklopac
Dodatne opcije:
- Hlađeni bubanj
- Grijanje bubnja
- Mjerne ćelije
- Različite mogućnosti utovara
- Automatsko otvaranje i zatvaranje poklopca
- Ostale opcije po dogovoru
Oblaganje
Premazivanje umacima i šok zamrzavanje
Kvaliteta i jednostavnost pripreme hrane, osobito gotovih jela, postaju sve važniji. Günther Coating Technology omogućuje savršeno premazivanje proizvoda začinima ili umacima i njihovo brzo zamrzavanje.
Zašto oblaganje?
- Bez konzervansa
- Zamrzavanje visoke tehnologije čuva prirodne okuse i svježinu
- Smanjuje bacanje hrane jer se hrana čuva u vrhunskom stanju

Dobri razlozi za premazivanje:
- Bez konzervansa
Visokoučinkovita tehnologija zamrzavanja Günthera eliminira potrebu za konzervansima, čineći je najjednostavnijim i najprirodnijim načinom za očuvanje kvalitete i svježine vaših proizvoda do trenutka kada ih pojedete.
- Maksimalna nutritivna vrijednost
Vaši sastojci se trenutno zamrzavaju direktno u fazi obrade kako bi se zadržala prirodna aroma proizvoda i svježina.
- Smanjuje otpad od hrane
Vaša trenutno zamrznuta hrana ostaje vrhunske kvalitete u vašem zamrzivaču dok ne budete spremni za jelo, a skladištenje zamrznute hrane može smanjiti otpad od hrane šest puta.

Periferna oprema
Miješalice i automatizirani sustavi pripreme salamure
Imate recepture – Günther ima rješenja za miješanje, skladištenje i hlađenje. Automatski i standardizirani sustavi pripreme salamure štede vrijeme i osiguravaju konstantnu kvalitetu.
Prednosti:
- Standardizirana automatizirana priprema salamure
- Skladištenje velikih količina salamure izvan same proizvodnje
- Ušteda vremena, brza, kontrolirana i učinkovita priprema bilo kojeg tipa umaka ili marinade
- Mogući kratki produktni putovi zahvaljujući direktnom transportu do injektora ili bubnjeva, alternativno u GLT za kontinuitet proizvodnje
- Brzo i učinkovito CIP čišćenje
- Brzo i učinkovito hlađenje već izmiješanih umaka u kontinuiranom procesu
- Smanjenje unosa temperature u proizvod tijekom proizvodnje
- Učinkovito miješanje tekućina

Preše, noževi i valjci za omekšavanje mesa
Poboljšajte kvalitetu proizvoda obradom sa steakerom. Optimizirajte šunku uklanjanjem džepova salamure i podignite nježnost proizvoda na višu razinu.
Prednosti:
- Brži rezultati tumblinga
- Bolji rezultati masaže
- Ravnomjernija raspodjela salamure
- Povećana površina za bolju probavu proteina
- Bolja konzistencija proizvoda
- Poboljšani rezni uzorci
- Prelazak preko tetiva
- Bolji okus i mekši proizvod
- Optimizirano oblikovanje pomoću preše
Automatizirana rješenja za vašu liniju
Pored glavnih visokoučinkovitih strojeva poput injectora i tumblera, Günther nudi i dodatnu periferiju: transportne trake, vakuumske uređaje, dizalice i nagibne sustave za brzi početak ili optimizaciju vaše proizvodne linije.
